• Maandag, 16 April 2018

    14:00-16:30
  DE OVERGANG, EEN ERVARING DIE JE LEVEN VOORGOED VERANDERT
  Een leergang in 10 thema’s rondom de overgang voor vrouwen van 40 tot 55 jaar.

  De overgang is de meest ingrijpende transitie in het leven van vrouwen. Je gaat van vruchtbare vrouw (of je nu kinderen gehad hebt of niet) in de bloei van je leven naar de laatste fase van je leven.
  Een fase waarin je niet meer vruchtbaar bent, waar je zo maar ineens lichamelijke klachten kunt krijgen, waarin je je afvraagt: Is dit het nu? Een periode waarin je behoefte aan rust hebt, aan naar binnen keren, maar ook aan delen met andere vrouwen.
  Want soms voelt het alsof jij de enige bent die dit zo ervaart. Alsof je allerlei rollen moet blijven vervullen, die van moeder, partner, dochter van ouderwordende ouders, die leuke vlotte vrouw die je altijd was, die mee gaat sporten, dingen onderneemt met vriendinnen, vrijwilligerswerk even naast haar baan doet en nog 100 en 1 dingen er even bijdoet. En dat terwijl de overgang eigenlijk een tijd van bezinning is, van rust nemen en naar je lichaam en je hart en je ziel luisteren, van zoeken naar wat je mee wilt nemen en wat anders moet in de derde fase van je leven.

  (De eerste fase het kind, de tweede de volwassen vrouw, de derde fase de wijze oudere vrouw)

  In deze leergang kijken we kort naar de mogelijke lichamelijke klachten en wat je er aan kunt doen, want goed in je vel zitten is belangrijk. Maar we houden ons vooral bezig met de meer onzichtbare kant van de overgang; alles wat er emotioneel en spiritueel verandert. Alles wat er verandert in je manier van doen, je manier van denken en van voelen, alles waar je in gelooft en je ideeën over wat je nog kunt en wilt worden en doen.

  Hoe zorg je goed voor jezelf, zowel lichamelijk als geestelijk en spiritueel.
  Hoe blijft je eigenwaarde overeind?
  En je zelfvertrouwen en zelfliefde?
  En hoe vergroot je die?
  Hoe ga je sterker en wijzer deze nieuwe fase in jouw leven als vrouw in?

  Begeleider: Florence Gaillard-Groeneveld
  Bijdrage: € 150,00 voor 10 bijeenkomsten inclusief thee

  Wil je meer weten of wil je je meteen opgeven?
  Neem contact op met Florence of met The Soulcircle
  Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 10 87 46 26  Florence Gaillard is coach, trainer en vooral ook ervaringsdeskundige overgang. Zij geeft naast deze leergang ook workshops en individuele coching.
  Zij vindt dat de overgang uit het verdomhoekje mag komen als de fase waarin je het meest kunt groeien en na een soms lastige en donkere periode als vrouw pas echt kunt worden wie je eigenlijk altijd al was.

  Haar missie is dat vrouwen kunnen gaan stralen als de wijze en rijpe vrouwen die ze zijn, door het afwerpen van alle onnodige ballast, onzekerheden en angsten en door het omarmen van deze nieuwe fase als vrouw.

 • Love the life you live, and live the life you love -Bob Marley-
 • Be yourself, everyone else is taken - Oscar Wilde-
 • What you seek is seeking you - Rumi -
 • The obstacle is the path-Zen Proverb-