• Vrijdag, 18 Mei 2018

    20:00-22:00
  Trance dance

  Een trancedans is gebaseerd op heel oude rituelen. Denk hierbij b.v. aan de stammen in Afrika, Amerika en Rusland, de indianen waar de sjamanen tot diep in de nacht (donker) dansten tot ze in trance geraakten om antwoorden/oplossingen te vinden voor hun stam.

  Deze trancedans staat in het teken van de lente, geboorte, ontkiemen. Wat mag er bij jou naar boven komen, het licht zien. Zien in het donker.

  Dans je vrij in deze trancedans. Laat je leiden door je innerlijke krachten, ga voorbij de ratio. Opgehoopte emoties en spanningen kun je los dansen, zodat zij in liefde opgelost kunnen worden. Je beweegt op de muziek met een blinddoek voor je ogen, je eigen wijze pad naar vrijheid. Om deel te nemen aan de trancedans heb je geen speciale ervaring nodig, geen danspasjes. Je kunt vrij bewegen/dansen op het ritme van de muziek. Alle deelnemers aan de trancedans dansen met hun blinddoek voor de ogen in het donker de innerlijke weg. Het pad naar oplossingen/antwoorden. Door de trancedans is het mogelijk dat je leven kan veranderen. Draag losse, makkelijk zittende kleding ajb. En neem je blinddoek mee, eventueel ook een krachtvoorwerp voor op het altaar. Tijd wordt besteed aan uitleg (intentie, blinddoek, speciale ademhaling) en integratie en evaluatie (met kopje kruidenthee). Als blinddoek kun je b.v. een mooie sjaal nemen.

  De trancedans laat je zien dat je bewegingen gewoon een manier zijn van non-verbale taal. Een expressie van de afwezigheid van woorden. Een waarheid die uit je diepere, innerlijke zelf komt, niet gecontroleerd door het ego. Door jezelf op deze manier te bevrijden van blokkades, kom je juist beter in je vel te zitten, raak je dus ook beter gegrond.

  Verzorgd door Anke Hazebroek

  Bijdrage € 15,00